Tobias Tree – En app för att rädda liv.

Hur får man som läkare akut hjälp av kollegor från andra specialistområden? Om det är riktigt bråttom och man inte vet vilka man ska fråga? Frågan kan tyckas självklar - men svaret har hittills ingen lyckats lösa på ett tillfredsställande sätt! Det var det problem som Michael Kaufmann stod inför när han skulle börja bygga en tjänst som kopplar ihop läkare över lands- och specialistgränser och som är hans stora livsprojekt. Tanken om Tobias Tree slog rot och började gro när Michael och Yvonne förlorade sin son Tobias i en ovanlig cancersjukdom.

Flera parter i samverkan

Michael och Yvonne vände sig därför till Chorus för att få råd och hjälp med att utforma det system som skulle bli grunden till lösningen Tobias Tree, där en första demoversion hade tagits fram men nu behövde ta riktig form.

På Chorus tog vi alltså fram en lösning som fungerar på såväl iPhone som Androidtelefoner. Vi såg också till att skapa en robust backendlösning som kunde hantera det nätverk av specialister och specialistområden som krävs samt kopplingarna dem emellan.

Tobias Tree består i grunden av en app för specialistläkare som gör det enkelt att kontakta andra med liknande expertis och på så sätt kunna dra nytta av specialister var de än finns i världen. 

Nu tar vi första riktiga klivet!

Vi på Chorus är väldigt stolta över att ha bidragit med såväl tekniskt utvecklingskunnande som kontaktvägar. Chorus roll har varit att ta Tobias Tree från en enkel demo till en fullt fungerande tjänst, som nu står redo att tas i drift. Det är både hedersamt och roligt att få dela Michaels och Yvonnes entusiasm i arbetet med att göra verklighet av en idé som har en så stor potential för så många!

Vill du veta mer om Tobias Tree?

Själva historien om Tobias och Tobias Tree berättas förstås allra bäst av Michael själv. Han gör också detta på sin hemsida för Tobias Tree Foundation. Lyssna och läs gärna mer här om bakgrunden till vad som nu blivit ett nytt kommunikationsverktyg – och vad du kan göra för att stötta familjen Kaufmanns outtröttliga satsning på att sprida kunskap läkare emellan i syfte att minska lidande och rädda liv!